סיפורה של חברת פלסגד התורמת לקהילה ולסביבה
חברת פלסגד הוקמה בשנת 1982 והינה חברה פרטית בבעלות מלאה של קיבוץ גדות. לחברה שני אתרי יצור: מפעל ליצור ארגזי פלסטיק לשינוע ואחסון בקיבוץ גדות ומפעל ליצור משטחי פלסטיק בקיבוץ גשר הזיו.
בחברה מועסקים כ-150 עובדים, מרביתם מיישובי הסביבה והיא אחד מעוגני התעסוקה הגדולים בגליל העליון ובגליל המערבי. לפלסגד מערך מכירות בפריסה ארצית ומערך הפצה ביותר מ- 30 מדינות ברחבי העולם הכולל שני משרדי פעילויות בספרד ובטורקיה.
החברה פועלת בשלושה תחומים : חקלאות, מזון ותעשייה. בתחום החקלאות לחברה מגוון פתרונות לשינוע תוצרת חקלאית מהשדה ועד לנקודת המכירה, הכוללים ארגזים לגידולים שונים ומשטחי פלסטיק קלים במיוחד המותאמים לשיווק התוצרת בשוק המקומי ולייצוא אווירי וימי. בתחום מזון ומשקאות – לחברה קשת רחבה של פתרונות אריזה, אחסון ושינוע לשימוש חוזר והפצה של מוצרי מזון מהיצרן ועד לנקודת המכירה. בתחום התעשייה לחברה יש מגוון רחב של פתרונות מתקדמים לאחסון ושינוע הכוללים: ארגזים ומשטחים לשימוש במחסנים אוטומטיים, משטחים קלים ליצוא ומשטחי מערכת לוגיסטיים.
עם 30 שנות ניסיון וקשת לקוחות מובילים הנמנים על ענקי התעשייה בישראל, ממשיכה החברה לחפש עבור לקוחותיה פתרונות מתקדמים, הזדמנויות וטכנולוגיות חדשות בתחום של פריטי שינוע לשימוש חוזר (RTI – Reusable Transport Items) .
"מובילות" לפי חזון חברת פלסגד משמעותה איכות, שירות וחדשנות. בחברה גאים בהשפעה החיובית שיש לפתרונות השינוע, בשמירה על איכות הסביבה ושותפות למאמץ להגברת הקיימות בארץ ובעולם.
במפעל שחרט על דגלו את נושא שיפור איכות הסביבה והקיימות מאמינים שיש חשיבות רבה לשמירה על איכות הסביבה ולכן נרתמים בחברה למאמץ העולמי בתחום זה ופועלים למענו על בסיס יום-יומי. שימוש בחומרים ממוחזרים והעובדה שכל מוצרי החברה ניתנים למחזור הם ביטוי לכך.
במסגרת "תכנית מחזור" - פלסגד מפעילה תכנית משותפת עם לקוחותיה במאמצים לשיפור הקיימות. לקוחות החברה מחזירים מוצרי פלסטיק שאין בהם יותר שימוש ובתמורה הם זוכים בזיכוי כספי. בחברה גורסים את המוצרים המשומשים, עושים בהם שימוש חוזר ומייצרים באמצעותם מוצרים חדשים מהחומר הממוחזר.
כיום, החברה בעיצומו של תהליך קבלת הסמכת ISO 14001 התקן מעמיד את הדאגה להגנת הסביבה בראש סדר העדיפות החברה.
בחברה מקפידים על קוד אתי בעסקים אשר נכתב ועוצב בעזרת קבוצות של עובדים מכל תחומי החברה. הקוד אושר על ידי הנהלת ומועצת המנהלים של החברה. כחלק מסעיפי הקוד האתי של פלסגד ישנו סעיף אתיקה עסקית הכולל כללים בנושא התנהלות נאותה מול הרשויות, לקוחות,ספקים , שותפים עסקיים ומתחרים. הקוד חל על כל עובדי פלסגד בישראל ובעולם, שמירו הכרחית לצמיחה איתנה של פלסגד והוא אומץ בגאווה גדולה.
בפלסגד מקפידים על פעילויות תרומה לקהילה ואחריות סביבתית. בחברה מועסקים עובדים מאוכלוסיות מגוונות ומקפידים בה על שוויון הזדמנויות בתעסוקה. החברה לוקחת חלק פעיל בתוכניות העסקה רבות ומגוונות ביניהן: פרויקט תל"ם לחיים, פרויקט בו משתתפים מאות צעירים יוצאי אתיופיה אשר מתגוררים, מועסקים ולומדים בקיבוצים. מסגרת בית ראשון במולדת, אשר מטרתה קליטת משפחות של עולים חדשים מחבר המדינות בתוך המסגרת החברתית של הקיבוצים והיא מציעה אווירה קהילתית חמה ותומכת המקלה על "נחיתה רכה" בישראל והעסקה במפעלים קיבוציים.
זו השנה השנייה בה פלסגד לוקחת חלק ביום המעשים הטובים. במסגרת זו, בשנה האחרונה התנדבה פלסגד לשאת בעלויות ולקחת חלק בהקמה ועיצוב של פסל סביבתי בהדרכתו של הפסל גיל אשל, בגן אקולוגי הנבנה סמוך לשני גני ילדים וישמש את הילדים ומשפחותיהם למגוון רחב של פעילויות. בנוסף ליצירת הפסל סייעו העובדים בניקיון וטיפוח המתחם החדש. בשנה החולפת פעלו ב-"בית למדע ועמדה", המהווה מסגרת לנערים ונערות בסיכון, שיחד עם אנשי פלסגד צבעו את המבנה, ניקו, שתלו, גרפו והשקיעו בשיפור פני הגינה על מנת ליצור סביבה נעימה לנוער.
לדברי, רמי לוי, מנכ"ל החברה: "מאז הקמתה בתחילת שנות השמונים, פלסגד דאגה לשלב את פיתוח הפעילות העסקית עם פעילות קהילתית ענפה. אנו מאמינים כי רק שילוב ושותפות בין המעגלים השונים העוטפים אותנו, יאפשר צמיחה ושגשוג של כולם. בפלסגד, אנו מתחייבים להמשיך ולשלב אוכלוסיות חלשות, עולים וסטודנטים מהאזור בפעילויות השוטפות שלנו. נמשיך לשלב אזרחים ותיקים העובדים איתנו שנים רבות, בתפקידים המאפשרים לנצל את ניסיונם העשיר. נמשיך להקים ולתחזק פרויקטים קהילתיים באזור. אנו גאים בפועלנו ונמשיך בשותפות זו גם בעתיד".
לעוד סיפורים על מפעלים תורמים לקהילה לחצ/י כאן
מפעלכם בצפון תורם לקהילה ולסביבה? שתפו אותנו בסיפור שלכם. julia@industry.org.il